söndag 31 juli 2011

Vem kryper du för Leif GW Persson?

Sveriges enda professor i polisforskning ägnar mer tid i medias rampljus, som han tycks älska över allt annat, än åt sitt egentliga arbete. Leif GW har väl helt enkelt för tråkigt bakom ett skrivbord - han vill vara ute och skjuta med kompisarna på Fagerhult. 

Det faktum att Leif GW inte bedrivit någon forskning på drygt 20 år hindrar honom inte från att vara "brottsexpert" i TV, radio och tidningar så snart tillfälle ges. Leif GW har blivit en invantarie, en ikon, och det är inte längre någon som orkar ifrågasätta hans mycket tveksamma kvalifikationer.

I vänstertabloiden Expressen, som inte ställer några krav på seriositet eller kvalitet (bara politiskt korrekthet) duger dock Leif GW:s meriter alldeles utmärkt (är det förresten någon förutom den uppblåste själv som vet vad initialerna står för?).

I dagens lösnummer av Expressen skriver Leif GW om ett kryp. Det är naturligtvis Anders Behring Breivik som åsyftas. Mossebacke Monarki undrar dock hur det står till med ärligheten hos Leif och hans "friska språkbruk" och huruvida det bara är särskilt utvalda - politiskt ofarliga - terrorister som får hederstiteln ”kryp” av professorn?

Var fanns ditt "hedersomnämnande", Leif GW, när den muslimske självmordsbombaren slog till i Stockholm. Var inte också denne terrorist ett kryp? Eller är det skillnad på en muslimsk terrorist, som mördar (eller försöker mörda) oskyldiga civila i Storbritannien, Spanien, USA, Sverige osv och en "kristen" terrorist som ägnar sig åt samma tveksamma värv?


Ett citat från dig i den ovan länkade artikeln lyder:

"Visst, jag hör vad ni säger men det räcker inte för praktiskt brottsförebyggande arbete. Återkom när ni i god tid innan något händer kan förklara för mig hur det gick till när just Breivik hittade de genvägar som helt befriade honom från den mänsklighet, moral och respekt för andras existens som leder nästan alla oss andra genom livet".                                                        

Mossebacke Monarki undrar om inte också självmordsbombaren i Stockholm var befriad "från den mänsklighet, moral och respekt för andras existens som leder nästan alla oss andra genom livet?

Vem kryper du egentligen för Leif GW Persson?



Mossebacke Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar