torsdag 11 augusti 2011

DN - Peter "Dumstrut" Wolodarski kläcker nya klokheter

I sin senaste krönika hyllar Peter Dumstrut mannen som skapade den stora finanskrisen i världen och som fick en stor del av USA:s och världens övriga storbanker att gå omkull.

Mannen vi talar är president Bill Clinton, som dels är känd för sina gubbsjuka utomäktenskapliga aktiviteter, dels för att ha drivit igenom en politik, som innebar att alla amerikaner skulle få möjlighet att bo i eget hus.

Detta fick till följd att väldigt många amerikaner, som inte borde ha fått lån, fick lån (de var helt enkelt inte kreditmässiga). Hus och lägenheter som köptes för lånade pengar underhölls inte, förföll och blev i många fall värdelösa. Bankerna blev då sittande med säkerheter i form av fast egendom, som i praktiken var värdelös eller i vart fall var mycket mindre värd än bokfört värde.

Balansräkningarna hos både den amerikanska staten och hos kreditinstitut blåstes upp ofantligt under Bill Clintons tid som president och det var alltså denna kreditbubbla som - efter några års fördröjning - till slut fick kreditväsendet och världsekonomin på fall. Då satt George W Bush (republikan) som president och det är denne som Peter Dumstrut nu ger skulden - med glädje dessutom - för USA:s fallissemang.

Den djupt omoraliske Bill Clinton å andra sidan, vars lättsinniga ekonomiska politik drog ner USA i moraset, hyllas av Peter Dumstrut som en hjälte och höjden av politisk ansvarsfullhet. Pinsamt, minst sagt.

Peter Dumstruts andra hjälte - sittande presidenten Barack Obama - har naturligtvis inte heller någon skuld i USA:s fortsatta falissemang. I Peter Dumstruts bisarra världsbild är allt George W Bush fel. För så måste det ju vara - George är ju republikan och såna tycker "vi" inte om i Sverige. Så det så!

Som grädde på moset avslutar Peter Dumstrut med att hylla den omoraliske privatflygplansflygande klimatalarmisten Al Gore (inte Al Bundy alltså, även om jämförelsen tål sig göras) samt uttrycka sin djupa sorg över att Al Gore förlorade presidentvalet till George W Bush 2000.

Ridå för DN:s trovärdighet.

Mossebacke Monarki

England - notan 2,1 miljarder och stigande

Förutom allt mänskligt lidande börjar nu notan för upploppen att summeras. 2,1 miljarder kronor är en siffra som nämns, men som med stor sannolikt kommer att stiga ytterligare.

Vänsterextrema DN skriver att den brittiska regeringen nu överväger att sätta in i militär - lite väl sent påtänkt kan tyckas.

Upploppen i England utgör en kraftig varningssignal till Sverige, där vi redan har återkommande allvarliga upplopp med omfattande skadegörelse som följd.

Än så länge har våra egna upplopp begränats till städernas förorter, där invandrarungdomarnas förstörelslusta så att säga inte drabbat svenskarna och deras egendom i stort.

Mot bakgrund av den förda struts-politiken i Sverige, kommer dock den dagen när förorterna blir för små och gängen istället drar in till centrala stan och går bärsärk.

Mossebacke Monarki

Skola i Örebro töms på elever - Ingen förstår varför

I Örebro töms ökända Mikaelskolan på elever och snart finns det bara "nysvenska" barn kvar.

Rektorn frågar - möjligen retoriskt, möjligen naivt och aninglöst - vart alla svenska familjer tagit vägen? Som om hon inte visste...

När rektorn får frågan vad elevflykten beror på, svarar hon "-jag har ingen aning".

Självklart vet rektorn vad elevflykten beror på, men eftersom hon vill fortsätta att arbeta i svenska skolan väljer hon att ljuga.

Det sanningsenliga - icke politiskt korrekta - svaret, är att svenska barn har svårt att ta till sig undervisningen i klasser med en stor andel ointegrerade invandrarbarn. Klasserna är stökiga och det förekommer ofta hot och våld. Ingen ideal miljö för barnens lärande således.

Lärarna står handfalla, men kan inget göra - de är bundna av PK-ismens lag. Föräldrarna har dock ett val - och det är att ta sin Mats ur skolan, vilket alltså nu sker.

Rektorn på Mikaelskolan har också valt att ta sin Mats ur skolan - om några veckor slutar hon och övergår till annan tjänst!

Mossebacke Monarki

Tokvänstern i Sverige om "Tokhögern" i USA

Vänsterextrema Aftonbladet kallar europeiska högerpartier, som är motståndare till det multikulturella samhället, för högerextrema. Genom denna definition är inte bara SD ett högerextremt parti, utan även regeringspartierna i Tyskland, Frankrike och Storbrittannien m fl. Svenska vänstermedia slår reflexmässigt slår ned på allt som avviker från den socialistiska samhällslinjen - det hela liknar mest ett psykologiskt tillstånd.

När Europa känns för trångt och för litet, sträcker extremvänstern ut sina slemmiga tentakler mot det stora landet i väster. Ingen möda sparas och inget avstånd är för stort, när det handlar om kampen mot "högerkrafterna".

Konservativa republikaner i USA kallar Aftonbladet - ni vet tidningen som inte predikar hat - för "Tokhögern".

När man läser den vänsterextreme Peter Kadhammars krönika, slås man av att den färgade konservative amerikanen David Webb - som alltså pekas ut som "Tokhögern" i krönikan - står för sunda åsikter, både vad gäller ekonomin, statsfinanser och "Tokvänsterns" klimatalarmistiska växthuseffektspolitik.

Vem som är tokig i Sverige, synes bero på vem som äger "det fria ordet". Och det vet ju allt fler - ryktet har så att säga spridit sig - att det är Peter Kadhammar och hans kompisar i "Tokvänstern" som är innehavare av detta.

Eftersom "Tokvänstern" vill ha monopol på att tala om för svenskarna vad de ska tycka och tänka, avskyr Peter Kadhammar att USA har en fungerande demokrati, där amerikanarna har flera alternativ för informationsinhämtning.

"-Republikaner ser och lyssnar på sina tv- och radiokanaler, ­demokraterna vänder sig till sina. Var och en får sin världsbild förstärkt och sin kompromiss­vilja försvagad. Under tiden ­glider ekonomin ner i avgrunden.", avslutar representanten för den svenska "Tokvänstern" Peter Kadhammar.

Visst hade livet varit bra mycket enklare, om alla tyckte och tänkte som du, Peter Kadhammar...

Mossebacke Monarki