torsdag 11 augusti 2011

England - notan 2,1 miljarder och stigande

Förutom allt mänskligt lidande börjar nu notan för upploppen att summeras. 2,1 miljarder kronor är en siffra som nämns, men som med stor sannolikt kommer att stiga ytterligare.

Vänsterextrema DN skriver att den brittiska regeringen nu överväger att sätta in i militär - lite väl sent påtänkt kan tyckas.

Upploppen i England utgör en kraftig varningssignal till Sverige, där vi redan har återkommande allvarliga upplopp med omfattande skadegörelse som följd.

Än så länge har våra egna upplopp begränats till städernas förorter, där invandrarungdomarnas förstörelslusta så att säga inte drabbat svenskarna och deras egendom i stort.

Mot bakgrund av den förda struts-politiken i Sverige, kommer dock den dagen när förorterna blir för små och gängen istället drar in till centrala stan och går bärsärk.

Mossebacke Monarki

2 kommentarer:

  1. Kina har arbetsbrist - kan folk utan jobb inte söka sig dit? Vill de inte jobba sig till lön och bygga ett land från grunden. Kapitalismen i Kina har ökat inflödet av arbete samtidigt som enbarnspoltiken tagit skruv. Det finns alltså löner att konkurera om. Varför åker ingen dit om deras sociala misär är så grov i England/Frankrike?

    SvaraRadera
  2. Anonym: Dessa manniskor ar fodda i England/Frankrike och kanner sig hemma dar, aven om de kanner sig utanfor arbetsmarknaden. Skulle du vilja flytta till Kina om du blev utan jobb i Sverige och lamna familj och vanner bakom dig? Hur lang tid tror du att det skulle ta dig att lara dig hjalplig kinesiska i bade tal och skrift?
    Om du inte tror att det skulle bada nagot problem for dig sa GRATTIS och da borde du flytta pa en gang, for du kan nog tjana mer pengar dar an vad du kan i Sverige. Men om du tycker att det skulle vara ganska svart, sa kanske du kan forsta varfor folk med utlandsk bakgrund i UK/Frankrike inte vill flytta till Kina.

    SvaraRadera