lördag 6 augusti 2011

DN vill starta krig mot yttrandefriheten

Vänsterextrema DN slår idag ett slag för att ytterligare begränsa yttrandefriheten.

Det handlar om läsarnas kommentarer till tidningarnas ofta extremt vänstervinklade artiklar. DN brännmärker kommentarerna som "näthatet", varmed avses de kommentarer som är kritiska till de förljugna artiklarna, och hat är ju som bekant legitimt att bekämpa.

Känner ni igen propagandaretoriken från (andra) totalitära stater?

Det hat som DN och andra vänsterextema massmediala aktörer sprider mot oliktänkande, utgör i DN:s värld inte hat - det kallas upplysning.

Talande nog använder DN i sammanhanget de facto ordet "kamp" mot läsarnas rätt att komma till tals i debatten - DN:s kamp mot demokratin och dess grundläggande värden således.

Sveriges mest inflytelserika tankekontrolltidning forsätter därmed sin "kamp" för att undertrycka det fria ordet, vilket tydligen skall vara förbehållet kulturmarxisterna.

Mossebacke Monarki

2 kommentarer:

  1. Hur kan ett privat vinstdrivande företag "begränsa yttrandefriheten"?

    Det är bara statliga/kommunala/landstingsorganisationer som de facto kan bedriva censur.

    DN är inte statligt - det är helt privatägt.

    Som privat marknadsanpassat bolag skriver de om det de vill skriva om och tillåter de kommentarer de vill tillåta. Kommentarsfälten på DN har enbart ett par år på nacken. Tidigare fanns inte möjligheten till kommentarer alls. Genom mediernas mycket gamla historia så är läsarkommentarer något som börjat florera mycket mer det senaste decenniet.

    Kommentarsfältens "yttrandefrihet" är inte din. Det är tidningens yttrandefrihet du utnyttjar när du skriver där.

    Att därför påstå att DN vill "begränsa" yttrandefriheten är därför självfallet inte bara fel, utan outbildat.

    SvaraRadera
  2. Det finns ingen yttrandefrihet i ett system där man nästan bara kan komma till tals genom media (även bloggar använder internetmedia för att dra in besökare, och dessa funktioner försvinner alltmer) och denna möjlighet sen spärras för "fel" åsikter.

    Det är inte så mycket DN som är problemet som hela det sjuka systemet i sig.

    Och såklart, när förtryck inte duger. Då använder man HMF eller dylik gummiparagraf för att låsa in meningsmotståndarna. Vi lever i en förbannad diktatur, bara det att vi är idioter som trott annorlunda.

    Att vi kan rösta förändrar inte ett skit, man måste vara informerad för att kunna göra ett fritt val, och det är vi inte. Vi får allt genom etablissemangets förljugna filter.

    Dagens "demokrati" = Subtil och mer raffinerad diktatur. Inget mer.

    SvaraRadera