söndag 7 augusti 2011

Tokvänstern på DN slår nytt bottenrekord

DN:s Peter Wolodarski är ett bra exempel på att man tydligen får säga vilka tokigheter som helst i det offentliga rummet - så länge man är vänster vill säga. Iklädd sedvanlig DN-ledarredaktionmundering - d v s dumstrut på - kläcker sålunda Peter dumstrut ur sig nya tokigheter i sin senaste krönika.

Enligt Peter dumstrut är det "tokhögerns" fel att S&P har sänkt USA:s kreditbetyg. Med "tokhöger" menar Peter dumstrut det Republikanska partiet, eller i vart fall delar därav.

"Återigen är det brist på politiskt ledarskap som förvärrar problemen", skriver Peter dumstrut. Peter dumstrut tycks därvid ha förbisett det faktum, att det faktiskt är demokraten Barack Obama som är USA:s president. I vart fall innebär Peter dumstruts "genomtänkta" analys att Obama inte har något ansvar, oaktat Obama är president och därmed är ytterst ansvarig för det politiska ledarskapet.

Sanningen är således den motsatta till vad Peter dumstrut försöker slå i oss. Istället för att ta ansvar för landet - och för världsekonomin - har demokraterna och Obama spelat ett högt spel i budgetförhandlingarna, med nästa års presidentval som insats.

Istället för att lägga fram ansvarsfulla förslag, har Obama och demokraterna lagt fram kortsiktiga opportunistiska förslag, som hade inneburit oöverskådliga skadeverkningar på sikt. Obama hade hoppats att republikanerna skulle falla till föga under hotet om betalningsinställelse. Republikanerna gav dock inte vika och därmed fick Obama och demokraterna stå där med rumpan bar och skämmas.

Republikanerna är det parti som traditionellt stått för återhållsamhet och ansvar beträffande budget- och finanspolitiken, medan demokraterna haft spenderbyxorna på. Det är också därför som det amerikanska folket oftast har velat se en republikan i Vita huset - det har helt enkelt känts tryggast så.

Den verklighetsförvrängning och historieförfalskning som Peter dumstrut ägnar sig åt, är sannolikt något som endast kan inträffa i ett land som Sverige, med ett extremt massmedialt åsiktsklimat. Peter dumstruts populistiskt vänsterextrema åsikter är samtidigt något som garanterar honom klippkort till SVT:s TV-soffa, där den duktige idioten Peter dumstrut återkommande fullgör sin uppgift med bravur - vilken består i att bekräfta de vänsterextrema SVT-journalisternas åsikter.

Mossebacke Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar