fredag 19 augusti 2011

DN vill inte straffa upploppsmakarna med invandrarbakgrund

Vänsterextrema DN förnekar sig inte.

Nu ondgör man sig över den brittiska högerregeringens hårda tag mot de samhällsomstörtande upploppsmakarna - i huvudsak personer med invandrarbakrund - som lamslog London och andra storstäder under flera dagar.

Istället för att visa förståelse för att ett demokatiskt samhället måste försvara sig, menar alltså DN att vi ska förlåta och glömma. DN förespråkar därmed fulllföljd av den linje som ledde fram till katastrofen, ett klemande och oförmåga att ställa krav på invandrares integration i det brittiska samhället. Patetiskt och oansvarigt av DN - i vanlig ordning är man tyvärr böjd att tillägga.

Britternas hittillsvarande slapphänta integrationspolitik är för övrigt samma låt gå och inget göra-linje, som präglar den svenska integrationspolitiken med känt resultat som följd. Sverige genomlider sedan några år ett lågintensivt - stadigt eskalerande - krig mellan invandrarungdomar och samhället. Skadegörelse, bränder och våldsbrott har blivit legio. Politikerna sitter med armarna i kors och tittar åt ett annat håll - att erkänna att det multikulturella samhället misslyckats vore en dödssynd.

När EU-kommissionären Cecilia Malmström intervjuades av BBC häromdagen, förklarade hon att hon inte ens vet vad ett multikulturellt samhälle betyder. Tragiskt.




Mossebacke Monarki



1 kommentar:

  1. Grejen är ju att oproportionerligt stränga straff bara kommer att leda till att känslan av utanförskap och frustration bara kommer att späs på.
    Självklart ska dom straffas, men om de straffas orättvist ökar känslan av orättvisa som många analytiker anser var en av de största orsakerna till upploppen.

    SvaraRadera