torsdag 4 augusti 2011

Vänstermedia orkar inte längre hålla uppe Obamas gloria

President Barack Obamas presidentperiod har kantats av en lång rad misslyckanden.

Efter presidentvalet 2008 hyllades Obama av svenska vänstermedia som den nya Messias och in i det längsta har vänstermedia försökt "hålla ut" och undvika att kritisera Obama. När kritik har framförts, har den varit varsamt inlindad i fraser som "Obama kom inte till ett dukat bord", "Obama behöver mer tid", eller "Obama fick ta över Republikanernas soppa"

Ingenting har dock blivit som det var tänkt. Någon "ny världsordning" har vi inte sett röken av och på Guantanamo är det fortfarande business as usual. Har ni förresten märkt så bedövande tyst det är om Guantanamo i vänstermedia? Det var minsann annat ljud i skällan när George W Bush var president - ett legitimt hatobjekt för vänstermedia, eftersom han är både vit och Republikan.

Nu har dock tiden kommit för en försiktig omvärdering, vilket bl a dagens krönika av Wolfgang Hansson i vänsterextrema Aftonbladet visar. En bild säger mer än tusen ord, heter det ju, och vi ber läsarna att särskilt notera den bild på Obama, som Aftonbladet valt till krönikan (kan ses på hemsidans startsida - länken ovan går direkt till krönikan). Bilden skiljer sig markant från de glada och leende bilder, som vänstermedia vanligtvis visar läsarna. Den här bilden visar en sammanbiten och butter president - en förlorare.

Mossebacke tycker det är synd att Obama misslyckats med att leverera. Obama är smart, välutbildad och välartikulerad. Obama är dessutom svart och kan därigenom tjäna som ett föredöme för andra minoriteter samt bidra till ett bättre samhälle där etnicitet saknar betydelse för människovärdet.

Obama har dock som sagt tvivelsutan misslyckats i sitt jobb som president. Hans svåraste misslyckande rör ekonomin, vilket betyder mest för den genomsnittlige amerikanen. Eftersom Obama så kapitalt har misslyckats med att vända den dåliga ekonomin, kommer han nästan med garanti inte att bli återvald i nästas års presidentval. Det kommer således att bli en Republikansk president i Vita huset efter valet nästa år och det blir intressant att se vem som blir partiets kandiat.

Mossebacke Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar